Українські прикордонники врятували чоловіка, якому стало зле біля посольства в Туреччині

фото
Понеділок, 23 листопада 2020, 14:31

Двоє українських прикордонників, які охороняють посольство України в Анкарі, надали допомогу чоловіку, який під час нападу епілепсії впав на дорогу. 

Про це повідомили у Держприкордонслужбі України, пише "Європейська правда".

Старший прапорщик Володимир Годевський помітив у монітор системи відеоспостереження, що людина, якій стало зле, впала на проїжджу частину.  

У Кишиневі "замінували" посольство України в Молдові

Лейтенант Сергій Кравченко розповів, що без зволікань кинувся надавати допомогу разом із Володимиром та дружиною посла Тетяною Сибігою.

"Ми побачили, що людина лежить серед дороги та захлинається піною, яка йде з рота. Поклавши чоловіка на бік, ми почали приводити його до тями, дали води попити, вмитися. Отямившись чоловік, якому було зле, дістав довідку та почав говорити: "епілепсія, епілепсія", - розповів Кравченко.

 
Фото держприкордонслужби україни

Прикордонники викликали співробітників турецької поліції, котрі несуть службу біля посольства. Ті взяли хворого співвітчизника під свою опіку.

"Все завершилося з happy end - дякую Сергію Кравченку та Володимиру Годебському  за службу і людяність!", - написав з цього приводу на своїй сторінці в Фейсбуці український посол у Туреччині Андрій Сибіга.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: