У Лондоні в розпал епідемії "накрили" весілля у єврейській школі з 400 гостями

П'ятниця, 22 січня 2021, 16:01

У Лондоні поліція розігнала підпільне весілля за участі близько 400 осіб - у той час, як кілька днів тому Британія зареєструвала рекордні понад 1800 смертей від коронавірусу за добу, а навантаження на лікарні досягло нового максимуму. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє BBC.

Весілля організували у приміщенні ортодоксальної єврейської школи у північному передмісті Стемфорд Хілл. Чи були самі молодята й гості членами єврейської громади - не уточнюють.

У поліції зазначили, що на святкуванні було близько 400 людей. Водночас охоронець школи заявив BBC, що гостей було близько сотні. 

Коли невдовзі після 9 години вечора приїхала поліція, люди спробували втікати. Організаторам загрожує штраф у розмірі 10 тисяч фунтів стерлінгів. 

Як зазначає BBC, директор цієї школи, равин Аврахом Пінтер, у квітні помер від коронавірусу.

Речник школи після інциденту заявив, що приміщення взяли в оренду. За його словами, керівництво не знало, що планується весілля та з такою кількістю гостей.

"Ми нажахані цією подією і найрішучіше засуджуємо такий вчинок", - додав він. 

Головний равин Ефраїм Мірвіс заявив, що "абсолютна більшість" єврейської громади Лондона категорично засуджує таке ігнорування карантину, назвавши весільну вечірку "ганебним оскверненням усього, що ми шануємо".

У Стемфорд Хілл ситуація з захворюваністю ще гірша, ніж в цілому в Англії - кількість заражень на 100 000 населення складає 625.43, тоді як для всієї Англії середній показник - 471.31.

Місцевий мер Філіп Гленвілл заявив, що "спантеличений" організацією святкування в той час, коли і в районі, і в цілому в країні настільки погана епідемічна ситуація.  

"На жаль, подібні події у цьому приміщенні були і раніше, і ми маємо гранично чітко заявили, що це неприйнятно. Ми зустрінемося з лідерами єврейської громади найближчими днями, щоб подумати, як попередити подібні інциденти у майбутньому", - зазначив він. 

Нагадаємо, Лондон та уся Англія перебувають у жорсткому локдауні. Людей просять виходити з дому лише з важливих причин - як у магазин, на роботу чи до лікаря.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: