У Фінляндії на кордонах запроваджують обов’язкове тестування на коронавірус

Четвер, 18 березня 2021, 11:31

У південній Фінляндії вводять обов'язкове тестування на кордоні з 18 по 31 березня.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на телерадіокомпанію Yle.

Регіональна влада південної Фінляндії прийняла рішення про обов'язковий медичний огляд осіб, які прибувають в країну з-за кордону. В ході огляду людина повинна пред'явити негативний результат тесту, зробленого протягом останніх трьох діб, або довідку про перенесений за останні пів року COVID-19. Якщо такої довідки немає, людину можуть направити на тест.

Рішення стосується, зокрема, прикордонних пунктів у Ваалімаа, в аеропорту Гельсінкі-Вантаа і в морських портах Гельсінкі. Обов'язкову медичну перевірку проходитимуть усі, хто прибуває з країн, де заражуваність коронавірусом за останні два тижні була вища 25 випадків на сто тисяч населення. На практиці це стосується майже всіх країн. Нові вимоги для в'їзду в країну діють з 18 березня до кінця місяця.

Від обов'язкового медичного огляду звільняються тільки транзитні авіапасажири, а також водії вантажного транспорту та інші зайняті в логістичній галузі люди, якщо вони перетинають кордон по роботі.

Відмова від обов'язкового медичного контролю може призвести до штрафу або тюремного ув'язнення на термін до трьох місяців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.