В Англії вдруге протестували проти закону про поліцію, 14 затриманих

фото
Середа, 24 березня 2021, 07:55

В англійському Бристолі вдруге зібралася акція протесту проти законопроєкту, що розширює повноваження поліції, за вечір затримали 14 осіб.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC і Sky News.

Цього разу акція була менш масовою, ніж попередня два дні тому. Тоді у час найбільшої присутності було кілька тисяч людей. Увечері 23 березня зібралися близько 130 людей.

 

На підмогу місцевим правоохоронцям цього разу стягнули колег із сусідніх районів.

 

У поліції заявили, що тривалий час просили людей розійтися, але значна частина залишились до пізнього вечора. Протестувальники почали встановлювати палатки та звукові системи. 

 

Як повідомила місцева поліція, одного з 14 затриманих заарештували за його дії, скоєні під час попередньої акції. Необхідність розігнати протест пояснюють порушенням карантинного законодавства і блокуванням дороги.

"Ми далі живемо в умовах локдауну і не можемо дозволити продовжувати зібрання…. Прикро, що нам довелося вдаватися до дії у день, коли ми згадуємо людей, чиї життя забрала пандемія", - зазначили у поліції.

Також правоохоронці опублікували фотографії ще 10 людей, яких розшукують за їхні дії на попередньому протесті.

Нагадаємо, причиною акцій з гаслом ‘Kill the Bill’ став новий законопроєкт, який передбачає суттєве розширення повноважень поліції - зокрема, щодо можливостей правоохоронців обмежувати мітинги.

Перша акція зібралась вдень 21 березня. Спершу протест відбувався мирно, але згодом переріс у заворушення, під час яких спалили два поліцейських авто та побили скло у відділку. Внаслідок сутичок отримали травми понад 20 правоохоронців, з них двоє - серйозні, сімох протестувальників затримали.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.