У Греції другий день борються з великою лісовою пожежею на захід від Афін

П'ятниця, 21 травня 2021, 13:29

Грецькі пожежники другий день борються з великою лісовою пожежею в районі Коринфа на захід від Афін, при цьому за ніч через стихію було евакуйовано ще більше поселень.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на агентство АР.

Глава цивільного захисту Нікос Хардаліас заявив в п'ятницю, що згоріло понад 4000 гектарів, в основному ліси в гористій місцевості.

В Греції спалахнули лісові пожежі, евакуйовано шість населених пунктів

Були зруйновані також десятки будинків, в основному будинки відпочинку або невеликі житлові будинки за межами сіл.

Пожежа, що спалахнула пізно ввечері в середу недалеко від села Схінос, зростала у зв’язку з ураганними вітрами. Їдкий дим від пожежі через сильні вітри поширився на грецьку приблизно за 70 кілометрів.

В якості запобіжного заходу вночі були евакуйовані ще три населених пункти і один монастир – на додачу до евакуйованих раніше.

У п’ятницю вранці понад 300 пожежників, наземні команди, військовослужбовці та добровольці боролися з вогнем, а також 21 літак і вертоліт, що скидає воду.

За словами Хардаліаса, незважаючи на "виключно важкі обставини", вдалося не допустити, щоб полум'я досягло заповідної зони на південь від основного вогнища пожежі, і розширилося далі на схід в сторону міста Мегара.

Вогонь знищив лінії електропередач, спричинивши відключення електрики, і досяг сусіднього узбережжя.

Лісові пожежі - звичайне явище в спекотне та сухе літо в Греції, але ця пожежа почалася задовго до літньої спеки. Минулого тижня в країні була не по сезону спекотна погода.

У 2018 році в результаті пожежі на схід від Афін загинуло понад 100 осіб.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.