На Чехію та Польщу подали до Суду ЄС через заборону членства іноземців-громадян ЄС у партіях

Середа, 9 червня 2021, 14:39

Єврокомісія подала до Суду ЄС на Польщу та Чехію у зв’язку з неможливістю членства у політсилах цих країн іноземців-громадян інших країн ЄС, які постійно там проживають.

Про це повідомили у пресслужбі Єврокомісії, пише "Європейська правда".

"У цих двох країнах-членах обмежено можливість членства громадян ЄС у національних політичних партіях. Внаслідок такого обмеження громадяни інших країн-членів, які проживають у Чехії або Польщі, не можуть повною мірою реалізовувати свої права і бути кандидатами на місцевих виборах або виборах до Європарламенту на тих самих умовах, як громадяни цих країн", - пояснюють у повідомленні.

Угорщина програла у Суді ЄС позов щодо санкцій проти неї

Зазначається, що Польща та Чехія - єдині члени ЄС, де досі зберігається така заборона.

Єврокомісія з цього приводу почала процедуру про порушення ще у 2012-2013 роках. Обидві країни продовжували наполягати, що їхнє національне законодавство з цього приводу не суперечить законодавству ЄС.

"Єврокомісія вважає, що обмеження, які не дозволяють негромадянам Польщі та Чехії відповідно бути членами політичних партій, суперечать законодавству ЄС, оскільки порушують статті 20(2)(b) і 22 Договору про функціонування ЄС та принципу недискримінації за ознакою громадянства", - зазначають у повідомленні. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: