Польща заборонила без поважних причин приїздити в прикордонні з Білоруссю райони

П'ятниця, 3 вересня 2021, 10:39

Польща заборонила без поважної причини приїздити у прикордонні з Білоруссю райони, на які поширюється дія надзвичайного стану.

Як повідомляє PAP, про це йдеться в урядовій постанові від 2 вересня, пише "Європейська правда".

Людям, які не проживають у цих 183 населених пунктах і не підпадають під винятки, більше не дозволено там перебувати. На в'їзді до них вже встановлюють попередження про те, що на цю територію поширюється дія надзвичайного стану.

Литовські прикордонники показали відео, як Білорусь змушує мігрантів переходити кордон з ЄС

Заборона не поширюється на тих, хто надає певні послуги органам державної влади, перебуває там з певними адміністративними цілями, працює у компаніях, що здійснюють там діяльність, надає кур’єрські послуги або має у цих районах нерухомість. Заборона не поширюється також на тих, хто приїздить на навчання або супроводжує учнів, до медичних закладів, їде на весілля, похорони або навідати члена родини. Додатково передбачений виняток, якщо є інші обгрунтовані обставини, з необхідністю отримати погодження у прикордонників.

Також дозволено в’їзд людям, що прямують безпосередньо до пунктів перетину кордону або в’їздить через них на територію Польщі.

Нагадаємо, 2 вересня президент Польщі затвердив рішення про надзвичаний стан на кордоні з Білоруссю через "шантаж мігрантами" з боку режиму Лукашенка. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.