Президента Литви розкритикували за візит до ресторану противників "паспорта вакцинації"

Понеділок, 11 жовтня 2021, 10:58

Президент Литви Гітанас Науседа після критики на адресу міністра охорони здоров’я за повільні темпи вакцинації відвідав ресторан, власники якого виступили проти так званого "паспорта можливостей".

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на портал Delfi.

Звісткою про візит президента в соціальній мережі поділилися самі власники ресторану.

На початку серпня вони обурювалися новими обмеженнями і заявляли, що будуть приймати тільки нещеплених. Пізніше повідомили, що будуть приймати всіх, але обурювалися тим, що ввели "паспорт можливостей".

"Ми ні за, ні проти вакцинації. Ми проти поділу людей. Ми віруючі люди і для нас, знаєте, головне, що Бог про нас подумає", - сказала власниця ресторану.

Візит Науседи до ресторану викликав хвилю критики і звинувачення в нещирості.

"Під час візитів в різні регіони Литви президент вибирає маленькі сімейні ресторани, куди заходить обідати. Так було зроблено і вчора, коли президент вибрав ресторан, який майже місяць працює за встановленими урядом правилам, тобто приймає клієнтів тільки з "паспортами можливостей" . Про те, що власники ресторану писали в фейсбуці майже два місяці тому, президент не був поінформований ", - пояснила вибір ресторану пресслужба президента.

Прем'єр-міністр Інгріда Шимоніте з іронією відреагувала на цей візит президента.

"Тиждень перегнутої з вакцинацією палиці змінився тижнем виклику 90% вакцинації. Потім прийшла черга тижня "тільки не треба нас лякати", розведеним тижнем "ситуація погіршується . Але такого, щоб протягом дня повернутися навколо своєї осі і бути однаково справедливим по відношенню до тих , хто за щеплення і проти них - то навіть завидно, що є один такий ясний шлях ", - заявила вона.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: