В Італії набула чинності обов’язкова вакцинація для деяких професій

Середа, 15 грудня 2021, 08:30

В Італії з середи 15 грудня набула чинності вимога про обов’язкову вакцинацію від коронавірусу працівників шкіл, адміністрацій, правоохоронців, військових та рятувальних служб, щоб вони могли продовжити виконувати свою роботу.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє dpa.

Рішення про обов’язкову вакцинацію працівників цих професій було прийняте у листопаді, з винятком для тих, хто має обґрунтовані медичні протипоказання. 

За категоричну відмову від щеплення працівникам загрожують штрафи до понад тисячі євро і невиплата зарплатні.

Медикам, на яких ця вимога поширилась ще раніше цього року, повинні будуть зробити щеплення підсилювальною дозою через 9 місяців після другої дози. 

Також, повідомляє ANSA, 14 грудня уряд погодив проєкт про продовження надзвичайної ситуації у зв’язку з епідемією коронавірусу до 31 березня. Це дає можливість продовжувати заходи для боротьби з епідемією, у тому числі застосування ковід-сертифікату.

Серед іншого, передбачається продовжити вимогу про допуск у заклади підвищеного ризику, як ресторани, стадіони, дискотеки, лише щеплених або тих, хто одужав. Це правило почало діяти з 6 грудня і попередньо мало застосовуватися до 15 січня.  

Також проєкт дозволятиме уряду, за потреби, обмежувати пересування громадян, запроваджувати обмеження на роботу закладів чи проведення заходів. 

Без продовження, надзвичайна ситуація мала би сплинути в кінці 2021 року. 

У Міністерстві охорони здоров’я побоюються, що Італію попереду чекає серйозне зростання кількості заражень у зв’язку з поширенням штаму "Омікрон". Міністр охорони здоров’я закликав людей не відкладати зі щепленням підсилювальною дозою, щоб зменшити ризики.

Зараз в Італії принаймні однією дозою щеплені понад 88% населення віком від 12 років, невдовзі розпочнеться вакцинація дітей віком 5-11 років. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.