Макрон допустив запровадження обов’язкової вакцинації від коронавірусу

Четвер, 16 грудня 2021, 08:20

Президент Франції Еммануель Марон вперше публічно допустив, що вакцинація від коронавірусу може стати обов’язковою.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє BFMTV після великого інтерв’ю президента одному з телеканалів.

На запитання про потенційне запровадження обов’язкової вакцинації, як робить Австрія, Макрон сказав, що "така гіпотеза, звісно, існує". Водночас, президент зауважив, що із нинішньою ситуацією у Франції можна сказати, що це і так відбулося, тому що вже 90% людей того віку, в якому можна робити щеплення, отримали обидві дози. 

Юридично у Франції вакцинація є обов’язковою для медиків та персоналу догляду, решту населення заохотили до вакцинації широким застосуванням ковід-сертифікатів як перепусток.

Еммануель Макрон закликав французів не зволікати з отриманням підсилюючої дози вакцини, якщо для цього настав час. 

Він припустив також, що, можливо, від коронавірусу доведеться вакцинуватися кожного року, як від грипу, тому що вірус буде змінюватись і адаптуватись. 

Останній тиждень нова хвиля епідемії у Франції продовжила наростати, щоденні показники заражень з понад 60 тисяч хворих вже побили рекорди минулої осені та весни. Кількість смертей серед коронахворих при цьому в рази нижча. 

Нагадаємо, Австрія наразі залишається єдиною країною ЄС, яка планує зробити вакцинацію від коронавірусу обов’язковою для всього населення і зробила для цього перші кроки. Згідно з проєктом, за відмову від щеплення доведеться сплатити великі штрафи.

Сусідня Німеччина активно обговорює можливість обов’язкової вакцинації, спершу її ймовірно запровадять для медиків та соціальних працівників.

Читайте детальніше: Вакцинуйся або плати: як Австрія першою в ЄС впроваджуватиме обов'язкове щеплення.

Підписуйтеся на Telegram-канал "Європа тут" з найцікавішим від ЄвроПравди.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: