У Пентагоні похвалили Україну за "дуже креативну" повітряну оборону

П'ятниця, 11 березня 2022, 19:47

Високопоставлений чиновник з оборони США похвалив Україну за " креативну" організацію оборони від агресора, зокрема, повітряну.

Оцінку неназваного посадовця надає CNN, повідомляє "Європейська правда".

У ВПС України залишилося близько 56 винищувачів, що становить близько 80% можливостей українських ВПС до нападу Росії, заявив у п'ятницю високопоставлений представник міністерства оборони США.

42 сенатори США закликали Байдена надати Україні бойові літаки і засоби ППО

Чиновник повідомив журналістам, що Україні не доводилося сильно покладатися на свої винищувачі, тому що вона використала інші можливості. Зокрема, це безпілотники та ракети класу "земля-повітря".

За словами чиновника, українці здійснюють від п'яти до десяти вильотів літаків на день порівняно з приблизно 200 вильотами росіян.

"Українці знову дуже творчо підійшли до того, як вони захищаються і як використовують авіацію, яку вони мають", - сказав чиновник.

Представник міністерства оборони сказав, що окрім українських винищувачів українці ефективно використали безпілотники, зазначивши, що вони "дешеві" і можуть літати поза зоною дії радарів. 

США не підтримують передачу винищувачів Україні - Пентагон

"Це дуже маневрена платформа, і вони використовують її з приголомшливим ефектом, особливо проти російських наземних підрозділів", - сказав чиновник.

За словами чиновника, українці "з великим успіхом" використовують ракети класу "земля-повітря" проти російських військ. 

"Вони стежать за тим, у що стріляють, переміщують речі, вони дуже спритні. І це довело свою ефективність", - сказав чиновник. 

За даними Пентагону, з початку вторгнення в Україну російські війська запустили понад 800 ракет. Близько половини запусків здійснено з місць на території України, ще половина – з Росії та Білорусі.


Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.