Українські біженці в Англії матимуть доступ до медицини, освіти та інших пільг

Четвер, 17 березня 2022, 20:11

Усі українські біженці, які прибувають до Англії, зможуть безкоштовно отримати медичну допомогу від Національної служби охорони здоров'я (NHS).

Цю інформацію підтвердив Департамент охорони здоров'я та соціального захисту, повідомляє "Європейська правда" із посиланням на CNN.

"У рамках пропозиції Великої Британії тим українцям, які приїжджають до Британії, ми зобов'язалися надати повний доступ до цілої низки державних послуг, включаючи лікарів, школи та повну підтримку місцевої влади", — йдеться у заяві відомства.

За словами міністра внутрішніх справ Пріті Пател, заходи, введені Британією, також охоплюють освіту, пільги та право на роботу.

"Народ України переживає неймовірні страждання від рук путінського варварського режиму. Ми надаємо безпечний притулок деяким із цих людей, і як тільки вони прибудуть до Англії, вони зможуть отримати доступ до необхідної підтримки, включаючи охорону здоров'я, освіту, пільги та право на роботу, що допоможе забезпечити певну стабільність у важкий час", — сказала Патель.

Міністр охорони здоров'я та соціального захисту Саджид Джавід також підтвердив, що ті, хто потребує догляду, "лікуватимуться чудовим персоналом NHS".

Нагадаємо, уряд Британії ухвалив схему допомоги, що дозволить розміщуватися у країні тим біженцям, які не мають родичів у країні.

Як повідомлялося, нещодавно українські біженці отримали право подати документи на британську візу онлайн.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.