Столтенберг про миротворчу місію: НАТО не надсилатимемо війська в Україну

Четвер, 24 березня 2022, 15:38

Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, говорячи про можливість миротворчої місії в України, заявив, що Альянс не має наміру відправляти війська в Україну.

Про це він сказав після саміту НАТО у Брюсселі, пише "Європейська правда".

"Ми обговорили різні питання, і основний меседж в тому, що маємо бути об’єднаними і надавати підтримку Україні. Але водночас, ми маємо відповідальність зробити так, щоб цей конфлікт не став повноцінною війною між НАТО і Росією", - сказав Столтенберг.

"І це також причина, чому союзники чітко дали зрозуміти, що ми не надсилатимемо війська в Україну. Тому що єдиний спосіб це зробити, це бути готовими увійти в повноцінний конфлікт з російськими військами", - додав генсек НАТО.

Раніше повідомлялося, що Міністерство оборони Польщі працює над проєктом створення миротворчої місії НАТО в Україні, але президент Анджей Дуда може відхилити документ, якщо не отримає "зелене світло" від США.

Уряд Польщі раніше заявляв, що готується представити ідею миротворчої місії в Україні на саміті НАТО та на зустрічі Європейської ради, які відбудуться 24 березня.

Данія вже заявила, що готова відправити військових до миротворчої місії в Україні. Також про це заявила Литва.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.