Вучич пропонує провести україно-російські переговори у Белграді

Понеділок, 28 березня 2022, 23:22

Президент Сербії Александар Вучич заявив, що готовий надати Белград як місце для переговорів Росії та України.

Як передає "Європейська правда", про це він заявив під час інтерв’ю на сербському телеканалі Happy TV.

"Що стосується нас, то ми хотіли б, щоб мир настав якомога раніше, це була б найкраща новина на світі. Ми не втручаємось ні в що. Якщо хтось думає, що Белград є гарним місцем для переговорів, ми щасливі запропонувати його нашим друзям з України, а також з Росії",— заявив сербський президент.

Вучич додає, що вже озвучив цю пропозицію главі МЗС РФ Сергєю Лаврову. "Лавров не сказав, що Белград стане місцем для миру, але сказав, що це підходяще місце для цього",- додав він.

Вучич додає, що в Сербії переймаються війною в Україні, "тому що одні ЗМІ підтримують Україну, а інші – Росію".

Нагадаємо, раніше Вучич звернувся до президентів РФ та України  із закликом піти на компроміси заради припинення війни. Втім, за його подальшими словами, на поступки має йти саме Україна.

"Чи хтось в Україні розраховує, що хтось втрутиться, і врешті-решт вони підпишуть кращу угоду, ніж підписали б зараз? "Тільки країна буде набагато більше знищена. То ви хочете закінчення війни чи перемоги – це питання для обох сторін. Боюся, що всі чекають перемоги. І якщо так, то я можу вам сьогодні сказати, що буде тільки гірше, а дні, тижні та місяці, попереду, будуть лише гіршими", – додав  Вучич.

Нагадаємо, раніше у Міноборони Сербії назвали "брехнею" та "дезінформацією" заяви українського Генштабу про те, що Росія нібито завербувала для участі у війні проти України у тому числі громадян Сербії. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.