Палата громад Британії схвалила законопроєкт проти російських брудних грошей

Вівторок, 8 березня 2022, 15:30

Палата громад Британії у понеділок схвалила новий законопроєкт, спрямований на боротьбу з відмиванням грошей та спрощення процесу запровадження санкцій проти Росії у спробі покарати Москву за її вторгнення в Україну.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило видання Politico.

Уряд Британії заявляє, що цей законопроєкт про економічні злочини не дозволить багатим росіянам використовувати лондонське Сіті для відмивання грошей і приховування неправомірних доходів.

Парламент Британії у понеділок голосуватиме за "ще жорсткіші та швидші санкції" проти РФ

Законопроєкт у вівторок прискорено пройшов усі традиційні етапи схвалення в Палаті громад. 14 березня він буде розглянутий у Палаті лордів з метою остаточного доопрацювання того ж дня. 

Закон дасть британському уряду можливість запровадити санкції проти значно більшої кількості осіб, пов'язаних із Кремлем, вже 15 березня, заявила парламентському комітету міністр закордонних справ Великої Британії Ліз Трасс.

Довгоочікуваний закон правлячі консерватори пообіцяли ще шість років тому. Він дає уряду додаткові повноваження щодо виявлення та розслідування незаконного збагачення, а також передбачає створення нового реєстру власності, покликаного відмовити олігархів від відмивання грошей шляхом купівлі будинків та іншого майна у Британії.

Іноземна компанія, яка бажає володіти нерухомістю у Великій Британії, повинна буде представити своїх бенефіціарів та зареєструвати їх. Невиконання цих нових зобов'язань або надання неправдивої інформації може призвести до кримінальних або цивільних санкцій, які в Англії та Уельсі включають ув'язнення на строк до п'яти років або штраф.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.