Зеленський закликав США і Польщу не перекладати відповідальність та негайно відправити літаки

Середа, 9 березня 2022, 12:45

Президент Володимир Зеленський закликав Польщу і США швидше вирішити питання передачі бойових літаків Україні та не перекладати відповідальність одне на одного.

Про це, як повідомляє "Європейська правда", Володимир Зеленський сказав у новому зверненні в середу.

"Ми вдячні Польща за альтернативу, за готовність надати Україні бойові літаки. Питання в логістиці. По суті - технічне питання, його треба вирішувати негайно", - зазначив Володимир Зеленський.

Британія готова підтримати Польщу, якщо та вирішить надати Україні літаки

Втім, він розкритикував рішення США відхилити польську пропозицію.

"Ми чуємо, що пропозиції Польщі нібито необгрунтовані. Це кажуть у Вашингтоні… Тож коли буде рішення? Послухайте, у нас війна, у нас немає часу на ці медіа, на всі ці сигнали. Це ж не пінг-понг, це про людське життя. Ми ще раз просимо: вирішуйте це швидше, не перекладайте відповідальність, відправте нам літаки", - сказав глава держави.

Міністерство закордонних справ Польщі оголосило у вівторок, що готове розмістити свої літаки МіГ-29 на авіабазі Рамштайн у Німеччині та передати їх у розпорядження Сполучених Штатів. Відомство закликало інших членів альянсу, які мали інші такі літаки, зробити те ж саме.

США відхилили пропозицію Польщі щодо передачі винищувачів Україні

У Держдепі заявили, що не вважають польську пропозицію розумною, і сказали, що продовжують консультації. У США кажуть, що Польща не радилася з ними, перш ніж виступити з цією заявою.

Згодом у Польщі заявили, що рішення щодо передачі Україні бойових літаків МіГ-29 має прийматися на рівні НАТО.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: