Франція готується повернути посольство до Києва

Четвер, 14 квітня 2022, 21:17

Франція готується повернути своє посольство в Україні зі Львова до Києва.

Як повідомляє "Європейська правда", про це оголосили в МЗС Франції після розмови Жана-Іва Ле Дріана з міністром закордонних справ України Дмитро Кулебою.

"Міністр поінформував українського колегу про рішення французької влади повернути посольство Франції в Україні до Києва зі Львова, де воно перебувало з початку березня. Переміщення відбудеться найближчим часом і дозволить поглибити підтримку, яку Франція надає Україні у всіх сферах для протидії розпочатій Росією війні", - йдеться у комюніке.  

Міністри у розмові обговорили низку питань, зокрема підтримку документації вчинків російських військ в Україні. "Міністр відзначив продовження наших операційних зусиль у гуманітарній сфері, зокрема продовольчої безпеки, цивільного захисту та управління кризами. Міністри також відзначили надану Францією підтримку, спільно з союзниками та партнерами, у наданні обронного озброєння - у продовження спілкування між нашими міністрами оборони напередодні". 

"Вдячний за підтримку Францією нафтового ембарго проти РФ на рівні ЄС. Україна переконана, що цей крок необхідний якнайшвидше. Я високо ціную рішення Франції повернути посла до Києва", - прокоментував розмову Дмитро Кулеба.

Міністерка оборони Франції Флоранс Парлі заявила, що Франція надала Україні військову підтримку вже на 100 млн євро та планує продовжувати. 

Читайте також: Допомога зброєю чи вето на вступ в ЄС: чого чекати Україні від виборів у Франції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: