Прем'єр Хорватії заявив, що припиняє всі контакти з проросійським президентом

Четвер, 21 квітня 2022, 11:26

Прем’єр-міністр Хорватії Андрей Пленкович заявив, що припиняє всі контакти з президентом Зораном Мілановичем.

Про це пише Euractiv, повідомляє "Європейська правда".

"Ми не маємо наміру зустрічатися з ним у форматі Ради нацбезпеки. Ми не збираємося зустрічатися з ним віч-на-віч, однозначно. Ми не збираємося витрачати час і мати фізичний контакт з кимось, хто може в такий вульгарний і обурливий спосіб поводитися з політичною партією, урядом і багатьма з нас окремо", – сказав Пленкович.

Його заява прозвучала після того, як Міланович стверджував, що партія глави уряду HDZ пов'язана з колишньою югославською секретною службою.

Прем'єр також звинуватив Мілановича в тому, що він маніпулятор і вандал і "людина з проросійськими поглядами".

"Я не знаю, чи є він їхнім агентом, чи ні, проте шкода, яку він завдав Хорватії у закордонних справах за останні два місяці, величезна", – сказав Пленкович.

"Поки діє цей уряд, жоден міністр не буде з ним їздити, організовувати спільні зустрічі та конференції. Ми будемо його бойкотувати", - додав Пленкович, сказавши, що Міланович перетнув межу, заявивши, що вся партія та уряд — бандити.

Нагадаємо, у січні Міланович заявив, що Україні не місце в НАТО і у разі ескалації з Росією Загреб максимально дистанціюється від подій.

На початку лютого він виступив зі звинуваченнями на адресу Великої Британії через її роль у підтримці України та закликав до угоди з Росією, оскільки без неї, за його словами, не може бути стабільності в Європі. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.