Лідери ЄС привітали Макрона з перемогою на президентських виборах

Неділя, 24 квітня 2022, 21:14

Президент Європейської ради Шарль Мішель та президент Єврокомісії Урсула фон дер Ляєн привітали Еммануеля Макрона із новою перемогою.

"Щирі вітання, дорогий Еммануель Макрон. У цей неспокійний період нам потрібна міцна Європа та Франція, повністю віддана більш суверенному та більш стратегічному Європейському Союзу",- пише Шарль Мішель.

"Шановний Еммануель Макрон, вітаю вас із переобранням на пост Президента Республіки. Я з нетерпінням чекаю на продовження нашої чудової співпраці. Разом ми рухатимемо Францію та Європу вперед", -пише Урсула фон дер Ляєн.

Показово, що обидва політики розмістили свої привітання ще до оприлюднення даних про результати виборів.

Щоправда, бельгійські ЗМІ вже оприлюднили результати екзит-полів, зроблених за декілька годин до завершення голосування.

Опитування двох французьких соціологічних центрів віддають перемогу Макрону – один центр оцінює його результат у другому турі на рівні 55,5%, а другий – 57,5%.

Нагадаємо, 24 квітня виборчі дільниці на материковій частині країни відкрилися о 8 годині ранку і працювали до 19:00 або 20:00 залежно від міста. 

У першому турі Еммануель Макрон набрав найбільше голосів, але і Ле Пен отримала кращий результат, ніж у першому турі 2017 року. 

За результатами останніх соцопитувань, Еммануель Макрон має шанси перемогти у другому турі із суттєвим відривом.

Читайте також: Допомога зброєю чи вето на вступ в ЄС: чого чекати Україні від виборів у Франції

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.