Янша назвав переможця виборів у Словенії Голоба "проросійським"

Середа, 27 квітня 2022, 15:36

Словенський бізнесмен Роберт Голоб, який переміг прем'єр-міністра Янеза Яншу на загальних виборах у неділю, є "проросійським".

Про це Янша написав у Twitter після повідомлень іноземних ЗМІ про вибори.

"Ви справді назвали тих проросійських хлопців "лібералами"? Перевірте свої джерела, будь ласка", – написав Янша, позначивши кілька іноземних ЗМІ, зокрема The New York Times, Reuters та Fox News.

Янша назвав "Рух свободи" Голоба "проросійською", підкріплюючи свої заяви нібито проросійськими позиціями прихильників партії, які, за його словами, мають "антиєвропейське, проросійське підґрунтя", пише Euractiv.

Він згадав фотографію мера Любляни Зорана Янковича, який підтримав Голоба, коли той отримав медаль від президента Росії Владіміра Путіна кілька років тому.

Янша також згадав заяву віцепрезидента "Руху свободи" Марти Кос в інтерв’ю 20 березня. Кос сказала, що Словенія зацікавлена ​​в нормальних відносинах з Росією, і що політика Янші допомогла Словенії наблизитися до США і відійти від Росії.

Зазначимо, що через кілька годин після закриття виборчих дільниць 24 квітня Янша привітав Голоба з перемогою, сказавши, що його партія готова працювати разом на загальне благо Словенії.

Читайте також - Скандальний друг України: чи збереже Словенія проукраїнську політику

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.