ЄС оголосив про завершення надзвичайної фази пандемії коронавірусу

Четвер, 28 квітня 2022, 10:09

Європейський Союз у середу оголосив про припинення надзвичайної ситуації з коронавірусом, оскільки тиск на лікарні зменшується, а країни блоку знімають обмеження.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Politico.

"Ми входимо в нову фазу пандемії, оскільки ми переходимо від режиму надзвичайної ситуації до більш стійкого управління COVID-19", - сказала президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн. 

"Проте ми повинні залишатися пильними. Кількість інфікованих у ЄС все ще висока, і багато людей все ще помирають від COVID-19 у всьому світі", - додала вона.

За більш ніж два роки пандемія забрала більше мільйона життів у ЄС, поставивши системи охорони здоров’я під величезне навантаження, змусивши уряди ввести обмеження на поїздки та стимулюючи масштабні дослідження та логістичні зусилля для вакцинації населення.

Комісар з питань охорони здоров’я Стелла Кіріакідес заявила, що від 60 до 80 відсотків населення ЄС перенесли COVID-19.

У зв’язку з нещодавнім зниженням кількості інфекцій і смертей, пов’язаних з COVID-19, ЄС тепер відходить від масового тестування та звітування про випадки.

Кілька країн-членів ЄС уже перейшли до розгляду COVID-19 як "ендемічного" захворювання. Прем’єр-міністр Іспанії Педро Санчес сказав ще в січні, що його слід лікувати як грип. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.