В ЄС вважають, що до 80% населення перехворіли на коронавірус

Середа, 27 квітня 2022, 18:29

Європейська комісія заявила, що від 60% до 80% населення ЄС, було інфіковано COVID-19.

Про це пише Reuters, повідомляє "Європейська правда".

"За оцінками, від 60% до 80% населення ЄС перехворіли на COVID", - сказала на пресконференції єврокомісар з питань охорони здоров'я Стелла Кіріакідес.

Агентство громадського здоров’я ЄС повідомило, що зареєстровані випадки охопили близько 30% населення Європи, але якщо додати незареєстровані інфекції, кількість випадків може досягти 350 мільйонів, тобто близько 77% населення Європи.

У зв’язку з нещодавнім зниженням кількості інфекцій і смертей, пов’язаних з COVID-19, ЄС тепер відходить від масового тестування та звітування про випадки, сказала Кіріакідес.

Але ймовірні нові сплески COVID-19, оскільки очікується, що вірус продовжуватиме мутувати, і тому країни повинні мати плани повернутися в режим надзвичайної ситуації та посилити вакцинацію.

У документі, в якому викладено стратегію на період після надзвичайної ситуації пандемії, Брюссель закликав уряди продовжувати наполягати на імунізації невакцинованих, особливо дітей, до початку нового навчального року восени.

Рівень імунізації становить менше 15% серед дітей у віці від 5 до 9 років, що є наймолодшою ​​віковою групою, для якої вакцини проти COVID-19 були дозволені в Європі. Це для порівняння з понад 70% підлітків у віці від 15 до 17 років.

Комісія також заявила, що може підтримати розробку нових ліків проти COVID-19, особливо противірусних, які легше зберігати та застосовувати.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.