Активісти заблокували автотрасу з Німеччини до Польщі для російських фур

фото
Понеділок, 4 квітня 2022, 18:13

Активісти, які кілька разів організовували блокаду польсько-білоруського кордону для російських фур, вперше провели її на трасі з Німеччини до Польщі. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляють німецькі ЗМІ, зокрема RBB24, та координатори на своїх сторінках у Facebook.

Люди перекрили трасу А2 поблизу Франкфурта пообіді 4 квітня. Участь у блокаді беруть близько 40 активістів, вимагаючи припинити вантажні перевезення до РФ і Білорусі через агресивну війну проти України. За словами координаторки Наталки Панченко, серед них - громадяни Німеччини, Польщі, Литви, Латвії, Естонії, Великої Британії та України. Можна бачити також прапор Ізраїлю. 

 
Фото зі сторінки Наталки Панченко

Активісти принесли прапори своїх держав та роздрукували низку фотографій зі злочинами російських військових у Бучі та інших населених пунктах, що були тимчасово окуповані. На плакатах - гасла "Припиніть торгувати з Росією", "Припиніть годувати агресора" тощо. 

 
Фото зі сторінки Наталки Панченко

"Ми хочемо пробудити совість у німців! Щодня в Україні гинуть люди. Російські військові вбивають жінок, чоловіків та дітей. Більшість людей в Росії підтримують злочинний напад, але Німеччина продовжує мати справу з Росією. Підтримуючи російську економіку, Німеччина спонсорує війну. Бомби, ракети і гранати - якими Росія вбиває мирних українців, у тому числі їх дітей - купують платники податків німецьких компаній в Росії. Досить фінансово підтримувати окупантів! Подивіться на страждання мільйонів українців, які більше місяця живуть у погребах", - йдеться у заяві активістів. У ній також зазначають, що спершу двічі зверталися до канцлера Олафа Шольца з цим закликом, але без результату. 

Нагадаємо, у березні ця ж ініціативна група двічі організовувала кількаденну блокаду фур, що прямують до РФ і Білорусі, на пункті пропуску "Кукурики - Козловичі". Черга з вантажівок розтяглася на 50 кілометрів. Останню акцію згорнули через завершення дії дозволу на протест. Координатори оголосили, що не відмовляються від ідеї та шукатимуть нові формати. 

Наприкінці березня міністри транспорту Польщі, Литви, Латвії та Естонії закликали заборонити автомобільні перевезення вантажів до та з Росії і Білорусі та обмежити заходи суден цих країн до портів ЄС.

На початку квітня Польща посилила перевірки вантажівок, які виїжджають до Білорусі, щоб уникнути вивезення товарів подвійного призначення. Через це час очікування на кордоні може сягати 80 годин. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: