Активісти призупинили блокаду російських фур на кордоні Польщі

Вівторок, 22 березня 2022, 18:07

Активісти тимчасово припинили блокаду російських фур на пункті пропуску "Кукурики - Козловичі" через завершення дії дозволу на протест, але планують повернутися. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомила координаторка акції Ірина Земляна.

"Ми зробили паузу у протесту і пішли з кордону, бо там знаходитися було небезпечно. У нас закінчився офіційний дозвіл на протест і нам його неохоче продовжують. Ми активно працюємо над тим, щоб отримати новий і відновити протест. Це мирна акція, ми поважаємо польське законодавство. Тому робимо перерву. Але тільки на кордоні… Ми не закінчуємо боротьбу і не закінчуємо протест, просто він може набути раптово нової неочікуваної форми", - повідомила вона.

За її словами, за сумарні 7 днів блокади - минулого тижня та останні чотири дні - черга фур розтяглася на 55 кілометрів і їм знадобиться ще кілька днів, щоб проїхати. Велетенську чергу вантажівок зняли на відео з безпілотника. 

Активістка розповіла, що їй та ще одній координаторці, Наталці Панченко, почали надходити погрози від водіїв заблокованих фур та їхніх родичів. "Нам розповідають способи, як хочуть нас вбити та пишаються тим, як Путін вбиває українців в Україні", - каже Ірина Земляна. 

За її словами, активісти починають перемовини з польськими та іншими союзними політиками, щоб питання про припинення торгівлі ЄС з Росією виходило на найвищий рівень. 

Нагадаємо, активісти вимагають від уряду Польщі та від влади ЄС повністю заборонити постачання товарів до держави-агресора. Ці вимоги вже знайшли відгук у Варшаві: прем’єр Польщі закликав ЄС повністю заборонити торгівлю з Росією.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.