Фінська залізниця знову припиняє вантажні перевезення до Росії

Середа, 6 квітня 2022, 17:29

Державна залізнична компанія Фінляндії VR Group припиняє вантажні перевезення в Росію та з Росії.

Як повідомляє "Економічна правда", про це йдеться у заяві компанії.

"6 квітня 2022 року Рада директорів VR Group прийняла рішення про контрольоване припинення східних вантажних перевезень. За цим рішенням VR Transpoint, який відповідає за вантажні перевезення, складе план скорочення трафіку.

Скорочення трафіку здійснюватиметься таким чином, щоб враховувати потреби безпеки постачання Фінляндії", - заявили в компанії.

Санкції ЄС зараз не перешкоджають залізничному сполученню союзу з Росією, тому контракти на вантажоперевезення VR мають розірватись у порядку, зазначеному в документах, та мають узгоджуватися з клієнтами.

Компанія прагне скоротити вантажопотік якнайшвидше, але очікує, що процес займе кілька місяців.

"З того часу, як почалася війна, компанія працювала над загальною оцінкою, яка враховує різні зацікавлені сторони та безпеку постачання. Зараз оцінка в цьому плані завершена. Підготовка цього рішення була тривалим і складним процесом", - заявив Топі Сімола, виконуючий обов’язки президента та генеральний директор VR Group.

Раніше фінська державна залізнична компанія VR оголосила про відновлення вантажних перевезень до Росії, призупинених 27 березня.

Компанія заявляла, що зупиняє перевезення через санкції, накладені владою Британії на "Російські залізниці".

Згодом у компанії додали, що за підсумками консультацій з британською владою та банками з'ясувалося, що санкції не поширюються на експортні, імпортні та транзитні перевезення VR. Тому перевезення відновили.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: