Президентка Європарламенту виступила за санкції проти 2 млн членів партії Путіна

Четвер, 7 квітня 2022, 11:12

Президентка Європейського парламенту Роберта Метсола вважає за потрібне застосувати санкції стосовно всіх членів путінської партії "Єдина Росія".

Про це вона сказала в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна", передає "Європейська правда".

"Ми маємо розширити санкції на всіх членів "Єдиної Росії" - усіх членів путінської партії. Їх приблизно 2 млн, і всі вони політично видимі. Я гадаю, що це може бути зроблено", - сказала Метсола.

Відповідаючи на запитання про здатність ЄС і надалі одностайно ухвалювати рішення щодо санкцій для Росії зважаючи на недавнє переобрання прем'єр-міністра Угорщини Віктора Орбана, який має репутацію союзника Путіна, президентка Європарламенту сказала: "Для мене позиція не змінилася і не має змінитись. Насамперед ми маємо дивитися в майбутнє, де в плані енергоресурсів ми не залежимо від Кремля взагалі. Це те, де ми прямо чи опосередковано фінансуємо цю війну".

Вона констатувала, що вже є "дуже обнадійливі та надихаючі рішення, ухвалені низкою держав-членів, аби повністю відмовитися від російської електрики та енергоносіїв".

"Звісно, кожна країна має свої обставини, свою реальність - є такі, які на 100% залежать від Росії. Але я гадаю, що наш меседж полягає в тому, що ми не зупинимося, доки не перестанемо бути залежними від Росії взагалі. Щодо єдності - я продовжуватиму сподіватися, що єдність буде збережена. І я закликаю інших лідерів європейських інституцій гарантувати, що так і буде", - наголосила президентка Європарламенту.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: