"Азовсталь", санкції, вступ до ЄС: Зеленський розповів про насичену розмову з Макроном

Вівторок, 17 травня 2022, 19:16

Президент Володимир Зеленський обговорив з французьким колегою Еммануелем Макроном операцію з порятунку військових з "Азовсталі", шостий пакет санкцій, оборонну підтримку України та інші питання.

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Завершив тривалу й насичену телефонну розмову з Еммануелем Макроном. Розповів про перебіг бойових дій, операцію з порятунку військових з "Азовсталі" та бачення перспектив переговорного процесу. Порушив питання про постачання пального до України" - написав Зеленський у Twitter.

"Йшлося також про оборонну підтримку від Франції, підготовку 6-го пакету санкцій, можливі шляхи експорту української аграрної продукції. Предметно обговорили розгляд нашої заявки на отримання статусу кандидата на вступ до ЄС" - додав він.

Нагадаємо, Еммануель Макрон у виступі в Європарламенті 9 травня зазначив, що Україні може знадобитися дуже тривалий час для вступу до ЄС. Водночас він запропонував створити новий формат співпраці, який гуртував би демократичні європейські країни довкола спільних цінностей і охоплював усі сфери, та був би відкритим для країн поза межами ЄС.

Зазначимо, Франція наразі є головуючою країною у Раді ЄС. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.