Джонсон і Зеленський хочуть прискоритись з визначенням довгострокової архітектури безпеки для України

Четвер, 19 травня 2022, 16:44

Прем’єр-міністр Британії Борис Джонсон у розмові з президентом України Володимиром Зеленським домовився активізувати роботу з союзниками для визначення довгострокової архітектури безпеки для України.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє офіс прем’єра Британії.

"Лідери обговорили прогрес у переговорах і домовилися активізувати роботу з союзниками, включаючи США, Францію та Німеччину, для визначення довгострокової архітектури безпеки для України" - йдеться у повідомленні.

Зеленський розповів Джонсону оновлену інформацію про ситуацію на Донбасі та триваючу боротьбу за повернення всієї суверенної території України.

"Прем'єр-міністр наголосив на безмежному захопленні відважними захисниками Маріуполя та закликав Росію гідно та поважно ставитися до будь-яких військовополонених" - заявили у британського прем’єра.

Крім того, прем’єр-міністр Британії висловив значне занепокоєння з приводу збільшення глобальних наслідків незаконного вторгнення Росії та блокади чорноморських портів України, включаючи зростання цін на продукти харчування в країнах, що розвиваються. Джонсон і Зеленський розглянули варіанти відкриття важливих морських і наземних шляхів постачання українських зернових запасів і взяли на себе зобов’язання скерувати свої команди на термінову роботу над наступними кроками у цьому напрямку.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.