Міністр фінансів Британії потрапив до списку найбагатших людей країни

П'ятниця, 20 травня 2022, 19:28

Міністр фінансів Британії Ріші Сунак і його дружина Акшата Мурті були включені до списку 250 найбагатших британців, опублікованого Sunday Times в п'ятницю.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Включення Сунака до списку значною мірою є результатом багатства його дружини, але настає в політично важкий час для людини, яка відповідає за британський бюджет. Міністр останнім часом зіткнувся з тиском, щоб збільшити підтримку домогосподарств, які борються зі стрімко зростаючими рахунками за електроенергію та цінами на продукти харчування.

За даними газети Sunday Times, пара увійшла в список багатих людей під номером 222 із загальним капіталом у 730 мільйонів фунтів стерлінгів (911,19 мільйона доларів). Укладачі списку кажуть, що їхній аналіз базується на мінімальних оцінках статків, які можна ідентифікувати.

Акшата Мурті, громадянка Індії, є дочкою одного із засновників індійського IT-гіганта Infosys і володіє близько 0,9% компанії.

Сунак, колишній аналітик Goldman Sachs, який став канцлером у віці 39 років у 2020 році, на початку цього тижня попередив країну, що "найближчі кілька місяців будуть важкими".

Минулого місяця Сунак і Мурті зіткнулися з критикою та гнівом громадськості через податковий статус Мурті, яка не сплачувала податок у Великій Британії зі своїх заробітків за кордоном. Згодом вона відмовилася від статусу і сказала, що буде платити британський податок зі свого глобального доходу.

Список багатих людей Sunday Times, вперше опублікований у 1989 році, містить рейтинг 1000 найбагатших людей Британії. Сюди входять громадяни Британії, а також особи та сім’ї з-за кордону, які переважно працюють або живуть у Сполученому Королівстві.

Очолили список брати Індуджа, які народилися в Індії, з власним капіталом понад 28 мільярдів фунтів стерлінгів.

"Є деякі люди, які звертаються до нас із бажанням бути внесеними до списку багатих щороку, пан Сунак не був із них", — сказав укладач списку Роберт Уоттс.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.