В МЗС Молдови заявили, що співпраця з країнами НАТО не означає відступу від нейтралітету

Понеділок, 23 травня 2022, 16:44

У Міністерстві закордонних справ Молдови прокоментували потенційне постачання зброї від країн НАТО, зазначивши, що співпраця з країнами Альянсу передбачає дотримання принципу нейтралітету Молдови.

Як повідомляє Newsmaker, про це сказав керівник пресслужби МЗС Даніел Воде, пише "Європейська правда".

Воде зазначив, що Молдова має безпекову співпрацю з багатьма партнерами щодо підтримання безпеки у світі та підтримання обороноздатності власної армії для протидії потенційним загрозам. Речник зауважив, що співпраця Молдови з країнами НАТО відбувається з дотриманням нейтрального статусу країни, закріпленого у конституції. 

"Наша співпраця з НАТО відбувається у рамках "Партнерства заради миру" через індивідуальний план співпраці. Один з центральних елементів цієї співпраці - дотримання принципу нейтралітету нашої країни усіма зацікавленими сторонами", - сказав Даніел Воде.

Нагадаємо, міністерка закордонних справ Британії повідомила, що Лондон розпочав переговори зі своїми міжнародними союзниками щодо відправки сучасної зброї до Молдови для захисту від потенційної агресії Росії, і вона "хотіла би, щоб Молдова була оснащена за стандартами НАТО".

Проросійська Партія соціалістів Молдови висловила обурення через слова Трасс та заявила, що це може загострити ситуацію у регіоні, а в МЗС РФ нагадали, що у конституції Молдови закріплений її нейтральний статус. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.