Болгарська коаліція провела термінову нараду щодо допомоги Україні

Вівторок, 3 травня 2022, 23:35

Рада правлячої коаліції Болгарії біля двох годин обговорювала можливість направлення Україні військово-технічної допомоги.

Про це повідомляє "Європейська правда" із посиланням на болгарський громадський мовник BNR.

Вже 4 травня питання допомоги Україні буде розглядатися у болгарському парламенті. На цю тему було подано відразу три законопроєкти, тоді як у коаліції мають визначитися із компромісним варіантом.

При цьому засідання Ради коаліції завершилася без заяв партнерів, що може свідчити про збереження розходжень у цьому питанні.

Більшість партій, що формують коаліцію, підтримують надання допомоги Україні. Також таку допомогу підтримує найбільша опозиційна парія ГЕРБ.

Однак проти цієї допомоги – болгарські соціалісти, які входять у коаліцію. Більш того, вони погрожують покинути коаліцію у випадку прийняття закону про військову допомогу Україні.

"Кожен має право сам вирішувати. Зараз буває так, що  страх втратити особисті позиції в політичних партіях – по один бік барикади, а по інший – людські життя", - зазначає депутат він партії "Є такий народ" Станіслав Балабанов.

Також проти такої допомоги президент Болгарії Румен Радев, відомий своїми проросійськими заявами. Напередодні він заявив, що люди, які приймають рішення про допомогу Україні, повинні зважати перш за все на безпеку болгар.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: