Французькі соціалісти і крайні ліві вирішили разом йти на вибори

Середа, 4 травня 2022, 19:17

Французька Соціалістична партія і крайні ліві "Нескорена Франція" домовилисся разом йти на парламентські вибори, щоб збільшити шанси на успіх.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє Politico.

У "Нескореній Франції" заявили, що досягли принципової згоди між партіями, соціалісти ще повинні будуть затвердити його на партійному рівні.

Домовленість передбачає, що партії будуть вести кампанію зі спільною програмою та висувати спільного кандидата. За попередньою інформацією, у 70 округах кандидати від соціалістів не матимуть конкурентів від інших лівих партій. 

Це може бути перша офіційна коаліція французької "лівиці" за близько 20 років. Якщо угоду фіналізують, партії разом йтимуть під гаслами за підвищення мінімальної заробітної плати, граничні ціни на базові продукти та зниження пенсійного віку до 60 років.

Раніше цього тижня домовленостей щодо виборів досягли також Зелені, комуністи і "Нескорена Франція". Серед їхніх позицій - "готовність не підкорятися правилам ЄС". На це вже відреагували європарламентарі від "Зелених", наголосивши, що це ставить під загрозу майбутнє Євросоюзу. 

Лідер "Нескореної Франції" Жан-Люк Меланшон відомий як євроскептик. Як кандидат на президентських виборах, він просував ідею змін до Договорів ЄС та відступу від європейського законодавства задля виконання своєї програми.

Президентські вибори засвідчили, що партія Меланшона серед усіх лівих має найкращі позиції - Меланшон за результатами першого туру опинився на третьому місці, одразу за Марін Ле Пен, тоді як кандидат соціалістів отримав історичний мінімум - 1,8%, а кандидати від інших лівих політсил не перетнули позначку 5%.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: