Партія Джонсона програє місцеві вибори у Лондоні після низки скандалів

П'ятниця, 6 травня 2022, 19:28

Консервативна партія прем'єр-міністра Великобританії Бориса Джонсона втратила контроль над традиційними оплотами в Лондоні та зазнала невдачі в інших містах на місцевих виборах.

Про це пише Reuters, повідомляє "Європейська правда".

Перші результати показали, що Джонсон, колишній міський голова Лондона, втрачає підтримку на південному сході Англії.

Партія Джонсона програла у Вондсворті, низькоподатковому оплоті консерваторів з 1978 року, що є частиною тенденції в британській столиці, де виборці використали вибори, щоб висловити гнів щодо кризи вартості життя і штрафів, накладених на прем'єр-міністра за порушення його власних правил.

Вперше опозиційна Лейбористська партія перемогла у раді Вестмінстера, окрузі,  де розташована більшість державних установ. Консерватори також втратили контроль над районом Барнет, який партія утримувала на всіх виборах, крім двох, починаючи з 1964 року.

Джонсон, виступаючи у західному Лондоні, сказав, що у деяких частинах країни це була "важка ніч", і його уряд почув вимоги людей щодо додаткової допомоги в оплаті життя.

Джонсона у квітні було оштрафовано за відвідування дня народження у його офісі у 2020 році в порушення тодішніх правил соціального дистанціювання під час пандемії.

Втрата ключових рад у Лондоні посилить тиск на Джонсона, якому загрожують нові поліцейські штрафи за його присутність на інших зібраннях, що порушували режим самоізоляції.

Але з урахуванням ознак підтримки його партії в районах центральної та північної Англії, які підтримали вихід із Європейського союзу у 2016 році, деякі консерватори заявили, що у критиків Джонсона навряд чи наразі достатньо кількості, щоб спровокувати його відставку.

Вибори визначили майже 7000 місць у радах, у тому числі всі у Лондоні, Шотландії та Вельсі, а також третину місць у більшій частині решти Англії.

За межами столиці консерватори втратили повний контроль над радами в Саутгемптоні, Вустері та Західному Оксфордширі.

Читайте також - Проблеми у Бориса: чому британському прем'єру загрожує відставка

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.