Нідерланди та Німеччина разом буритимуть нове газове родовище у Північному морі

Середа, 1 червня 2022, 23:53

Нідерланди та Німеччина спільно буритимуть нове газове родовище в Північному морі.

Про це оголосив уряд Нідерландів, пише "Європейська правда".

"Державний секретар з видобувних галузей Ганс Війлбріф видав сьогодні дозволи для нідерландської сторони. Прискорена процедура отримання необхідних дозволів продовжується в Німеччині. Рік тому німецька земля Нижня Саксонія вирішила не видавати дозволи. Зараз вони приймають інше рішення через війну в Україні", - йдеться у заяві.

Виробнича платформа буде розташована в Північному морі, більш ніж в 19 кілометрах на північ від нідерландського острова Схірмонніког. Для надходження газу на сушу будується трубопровід. Також буде кабель до сусідньої німецької вітрової електростанції для електропостачання на платформі. Перший газ планують видобути до кінця 2024 року.

Інформація була оголошена наступного дня після заяви російського "Газпрому" про припинення постачання своєму нідерландському клієнту GasTerra.

Раніше повідомлялося, що попри припинення "Газпромом" постачання трейдеру Gasterra, деякі інші компанії напевно продовжують отримувати російський газ - прямо або опосередковано.

Так, наприклад, у Нідерландах працюють дві великі німецькі компанії, які купують газ у "Газпрому" - Uniper та RWE, про які відомо, що вони погодилися платити "Газпрому" за новою схемою; нідерландська компанія Eneco співпрацює з Wingas - дочірньою компанією "Газпрому", а нідерландська Essent - з німецькою Eon, у поставках від якої може бути і російський газ. 

Нагадаємо, "Газпром" припинив постачання газу провідним компаніям вже п’яти європейських країн за відмову виконувати вимогу Росії про оплату у рублях.

Першими відключень зазнали Польща й Болгарія, далі - Фінляндія, останніми - нідерландська Gasterra та данська Ørsted. Крім того, "Газпром" припинив постачання за одним з контрактів Shell Energy Europe.

Читайте також: Швидше за санкції: чим завершиться газова війна між Росією та ЄС.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: