В уряді Австрії заявили про необхідність впровадження "податку на багатство"

Понеділок, 13 червня 2022, 11:09

Статки 5% найбагатших австрійців має оподатковуватись, щоб допомогти фінансувати збільшення державних витрат, спричинене пандемією та інфляцією.

Про це заявив міністр соціальних справ Йоганнес Раух, пише "Європейська правда" з посиланням на Euractiv.

Міністр від партії "Зелені" вважає, що для перерозподілу багатств 450 000 людей в Австрії мають платити.

"Тепер саме ті 5%, якщо це взагалі 5%, які значно збільшили свій стан за останні 15 років, мають зробити справедливий внесок, у тому числі в управління витратами та подолання цих криз", — сказав він.

Раух, який також вказав на 400 осіб, які володіють однією третиною всіх активів Австрії, назвав ситуацію "непристойною" та "неспроможною".

Додаткові державні витрати також включають бонус у розмірі 150 євро австрійським домогосподарствам, що призначені для протидії зростанню цін на енергоносії. Цей бонус, який може бути погашений за рахунок наступного річного рахунку за електроенергію, також буде збільшено, додав Раух.

Крім того, найближчим часом буде запущено антиінфляційний пакет. Відповідно, сімейна допомога чи допомога по безробіттю коригуватимуться з урахуванням інфляції.

Партнер "Зелених" по коаліції, Консервативна партія, не підтримує податок на багатство. Ліберальна партія NEOS також виступає проти податку багатство, називаючи його "економічним безумством".

Віцеканцлер від "зелених" Вернер Коглер говорив про "податки для мільйонерів" через кризу COVID-19 з моменту формування правлячої коаліції.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: