Розслідування воєнних злочинів РФ: Франція надасть мобільну лабораторію для аналізу ДНК

Четвер, 16 червня 2022, 18:38

Президент Франції Еммануель Макрон пообіцяв надати мобільну лабораторію для аналізу ДНК у процесі розслідування воєнних злочинів РФ в Україні.

Про це він заявив під час пресконференції з президентами України, Італії, Румунії та Німеччини у Києві, повідомляє "Європейська правда".

"Воєнні злочини, скоєні на українській землі, не повинні лишитися безкарними. Треба, щоб міжнародне правосуддя виконало свою роботу" - сказав Макрон.

За його словами, Франція є однією з перших країн, яка надіслала фахівців для збору і документування воєнних злочинів.

"Я щойно оголосив президенту Зеленському, що найближчим часом буде передана мобільна лабораторія для аналізу ДНК. Це буде дуже важливий інструмент у тяжкій роботі зі збору доказів" - заявив Макрон.

"Інші європейські країни також мобілізують додаткову підтримку для того, щоб все необхідне було зроблене, щоб Міжнародний кримінальний суд і міжнародне правосуддя виконали свою роботу" - додав він.

Нагадаємо, президент Румунії Клаус Йоганніс після візиту в Ірпінь з лідерами Франції, Італії і Німеччини закликав притягнути до міжнародної відповідальності російських воєнних злочинців.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.