До 2 тисяч мігрантів штурмували іспанський анклав на півночі Африки

П'ятниця, 24 червня 2022, 16:16

Близько 2000 мігрантів у п'ятницю штурмували високий паркан, який огороджує північноафриканський анклав Іспанії, місто Мелілья.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Reuters.

Мелілья і Сеута, другий іспанський анклав також на північному узбережжі Африки, за останнє десятиліття стали магнітом для мігрантів з країн на південь від Сахари, які намагаються потрапити до Європи.

П’ятнична спроба, яка, за словами іспанської влади, призвела до того, що 57 мігрантів і 49 іспанських поліцейських отримали поранення, почалася близько 6:40 ранку за місцевим часом через опір марокканських сил безпеки.

Близько 8:40 ранку понад 500 мігрантів почали проникати в Мелілью, перестрибнувши через дах прикордонного контрольно-пропускного пункту після того, як прорізали огорожу болторізом.

Більшість з них були вимушені повернутися, але близько 130 чоловікам вдалося дістатися до анклаву і опинитися в центрі прийому іммігрантів.

Марокканський правозахисний орган AMDH Nador заявив, що штурм стався на наступний день після сутичок мігрантів з марокканськими силами безпеки, які намагалися очистити табори, які вони створили в лісі поблизу Мелільї.

Глава Служби безпеки Омар Наджі заявив Reuters, що зіткнення було частиною "інтенсивного придушення" мігрантів, оскільки іспанські та марокканські сили відновили спільне патрулювання та посилили заходи безпеки в районі навколо анклаву.

Штурм Мелільї став першим значним інцидентом з середини березня, коли Іспанія зайняла промарокканську позицію щодо Західної Сахари, території, на яку претендує Марокко, але де підтримуваний Алжиром рух за незалежність вимагає створення суверенної держави.

За тижні 2022 року, що передували цій зміні, кількість мігрантів, що потрапили до двох анклавів, зросла більш ніж утричі порівняно з тим же періодом 2021 року.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: