Британія спрямує військових експертів до Боснії для протидії впливу РФ

Четвер, 30 червня 2022, 12:20

Британія відправить військових спеціалістів до Боснії та Герцеговини для протидії російському впливу та для підсилення місії НАТО.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться у повідомленні британського уряду.

"Ми не можемо допустити, щоб Західні Балкани стали ще одним майданчиком для згубної діяльності Путіна. Роздмухуючи вогонь сепаратизму, Росія прагне скасувати досягнення останніх трьох десятиліть у Боснії та Герцеговині, досягнення, які принесли більше стабільності всьому нашому континенту", - заявив прем’єр Британії Борис Джонсон.

"Ось чому ми посилюємо підтримку Боснії та Герцеговини, відповідаючи на заклик наших друзів допомогти захистити мир, на який вони по праву заслуговують", - додав він.

На прохання офісу НАТО в Сараєво, британський військовий експерт із боротьби з дезінформацією та цивільний радник зі стратегічної оборони будуть направлені для підтримки та навчання Збройних сил Боснії та Герцеговини.

Експерт із боротьби з дезінформацією зміцнить офіс НАТО та здатність Боснії та Герцеговини протистояти зловмисним впливам, допомагаючи блокувати російські та інші спроби підірвати демократію в країні та регіоні.

Новий радник зі стратегічної оборони підтримуватиме оборонну реформу в країні, допомагаючи їй розвивати сучасні, репрезентативні Збройні сили, приведені до стандартів НАТО.

Крім того, Сполучене Королівство виділить 750 000 фунтів стерлінгів на створення центру кібербезпеки в Сараєвському університеті. Як зазначають у британському уряді, це зміцнить захист Боснії та Герцеговини від кібератак, які можуть завдати шкоди людям як у країні, так і за її межами. Велика Британія тісно співпрацюватиме зі ЗМІ та боснійськими установами, щоб надати їм інструменти для виявлення та пом’якшення наслідків брехні та дезінформації.

Читайте також Ціна відмови: які наслідки матиме ненадання Боснії статусу кандидата у члени ЄС

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.