Швейцарський міністр керував літаком і випадково порушив повітряний простір Франції – ЗМІ

Вівторок, 12 липня 2022, 22:12

Міністр внутрішніх справ Швейцарії Ален Берсе, керуючи літаком, минулого тижня випадково залетів у повітряний простір Франції, через що повітряна жандармерія країни перехопила його і розпочала розслідування.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на Neue Züricher Zeitung.

Інцидент стався ще 5 липня. Зазначається, що Берсе здійснював переліт між двома аеродромами й порушив французький повітряний простір. Повітряна жандармерія Франції вирушила на перехоплення літака швейцарця.

За даними Neue Züricher Zeitung, після посадки літака Берсе його допитали французькі жандарми – не виключено, що вони можуть розпочати розслідування проти урядовця.

Міністерство внутрішніх справ Швейцарії по суті підтвердило, що інцидент із літаком Берсе справді був, але заявило, що сталося "неправильне тлумачення диспетчерської інформації", через що судно міністра і перехопили французькі жандарми.

Водночас Neue Züricher Zeitung стверджує, що причиною інциденту могла стати "незвичайна" реакція Берсе на попередження французької повітряної жандармерії. Про що саме йдеться, не уточнюється.

Зазначається, що французькі правоохоронці повідомили про інцидент до Парижа, зокрема президенту Емманюелю Макрону. Посольство Франції у Швейцарії поки не коментувало ситуацію.

Берсе останні кілька років був фігурантом іншого скандалу: він начебто використав державну посаду, щоб залагодити ситуацію із шантажем через позашлюбні стосунки. Зрештою парламент не став притягувати міністра до відповідальності.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.