Німців попередили про зростання рахунків за опалення щонайменше втричі

Четвер, 14 липня 2022, 14:44

За оцінками енергетичного регулятора Німеччини, щомісячні рахунки за опалення можуть потроїтися наступного року через значне скорочення імпорту російського газу.

Про це, як пише "Європейська правда", йдеться в публікації DW.

"Для тих, хто зараз отримує рахунки за опалення, платежі вже подвоюються - і це без урахування війни в Україні", - сказав глава Федерального мережевого агентства Клаус Мюллер німецькому агентству новин RND.

Сейм Латвії затвердив заборону на постачання російського газу з 2023 року

"З 2023 року клієнти повинні бути готові до того, що рахунки зростуть як мінімум утричі", - сказав він, додавши, що ринкові ціни в деяких випадках зросли в сім разів.

Людям потрібно буде заздалегідь підготуватися до цього, попередив голова мережевого агентства.

"Це не торкнеться всіх споживачів відразу або повністю, але в якийсь момент за це доведеться заплатити. От чому зараз є сенс заощаджувати більше", - сказав він. 

Мюллер додав, що приватні домогосподарства будуть захищені під час енергетичної кризи згідно з німецьким і європейським законодавством.

"Навіть за найгіршого сценарію Німеччина продовжить отримувати газ з Норвегії та з терміналів у Бельгії та Голландії, а незабаром і безпосередньо з терміналів на узбережжі Німеччини", - підкреслив він.

Енергетичний гігант "Газпром" заявив у середу, що не може гарантувати функціонування газопроводу "Північний потік" .

У понеділок "Північний потік" зупинили на щорічне технічне обслуговування. 

ЄС і залежна від російського газу Німеччина зараз чекають, чи відновить Росія поставку газу через газопровід. Ремонтні роботи розраховані на десять днів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.