Велика Британія створить найбільшу у світі магістраль для безпілотників

фото
Вівторок, 19 липня 2022, 16:22

Уряд Великої Британії планує протягом наступних двох років побудувати найбільшу у світі автоматизовану магістраль для руху безпілотних літальних апаратів.

Про це повідомляє "Європейська правда" з посиланням на BBC.

Йдеться про проєкт Skyway вартістю 12 мільйонів фунтів стерлінгів, який передбачає створення смуги руху для дронів завдовжки 264 кілометри, що сполучатиме такі міста, як Ридінґ, Оксфорд, Мілтон-Кейнс, Кембридж, Ковентрі й Рагбі.

 
Фото: Daily Mail

Для організації магістралі будуть встановлені наземні датчики, які в режимі реального часу збиратимуть дані про місцеперебування дронів у повітрі. Ці дані передаватимуться в диспетчерський пункт, що стежитиме за безпекою повітряного руху.

Як зазначив міністр бізнесу Великої Британії Квасі Квартенг, магістраль може використовуватися для швидшого доправлення поштових посилок і ліків. Планується, що безпілотників залучатимуть для таких операцій у Шотландії.

Усього британський уряд планує витратити понад 105 мільйонів фунтів стерлінгів на "інтегровані авіаційні системи й нові транспортні технології", до яких входять і безпілотні літальні апарати.

До реалізації проєкту Skyway залучені зокрема британський поштовий оператор ВР і Національна служба охорони здоров’я.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: