Hasta la vista, baby: Джонсон викликав оплески прощальним виступом у парламенті

Середа, 20 липня 2022, 15:49

Прем’єр Британії Борис Джонсон викликав оплески членів його Консервативної партії наприкінці останньої на його посаді серії запитань до прем’єра в британському парламенті.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє Sky News.

"Останні кілька років були найбільшим привілеєм у моєму житті. І це правда, що я допоміг отримати найбільшу консервативну більшість за 40 років і зробити величезну перебудову в політиці Великої Британії" - заявив Джонсон.

За його словами, за часів його прем'єрства була відновлена національна незалежність Британії.

"Ми допомогли – я допоміг – провести цю країну через пандемію і допомогли врятувати іншу країну від варварства. І, чесно кажучи, цього достатньо, щоб продовжувати" - заявив він.

Джонсон відзначив, що на даний момент місія в основному виконана.

"Я хочу подякувати вам, пане спікер, я хочу подякувати всьому чудовому персоналу Палати громад, я хочу подякувати всім моїм друзям і колегам, я хочу подякувати моєму шановному другу, пане спікер, я хочу подякувати всім тут" - сказав він.

"І hasta la vista, baby" - завершив Джонсон свій виступ, викликавши бурхливі оплески.

Пізніше речник Бориса Джонсона ухилився від відповіді, чи планує той повернутися після того, як він сказав, що його "місія в основному виконана".

"Це був його спосіб попрощатися" – зазначив речник.

Він сказав, що не запитував Джонсона, чи залишиться він депутатом.

Британські депутати-консерватори у середу востаннє будуть голосувати за претендентів на посаду лідера партії, щоб визначити двох фіналістів передвиборчих перегонів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: