У Словенії гасять велику пожежу біля кордону з Італією

Четвер, 21 липня 2022, 11:31

У Словенії триває боротьба з лісовими пожежами на плато Карст поруч з італійським кордоном.

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє "Балканський оглядач".

На вечір 20 липня на місці були залучені близько 1000 вогнеборців та кілька літаків. Через загрозу довелося евакуювати кілька сіл - близько сотні людей, до одного населеного пункту вогонь підійшов впритул. 

 
Фото 24ur

Додатковою проблемою є нерозірвані боєприпаси часів Першої світової війни - у цих місцях відбувалися інтенсивні бої між австро-угорської та італійською армією.

На підмогу місцевим пожежникам перекинули колег з інших частин країни, щоб їх можливо було відпустити на відпочинок.

 
Фото 24ur

На ранок речник пожежників повідомив, що залишається два активних осередки пожежі, але вони вже контрольовані і вогонь не поширюється, інформує RTVSLO. Частина мешканців з евакуйованих сіл повернулися додому.

Втім, прогноз на 21 липня не позитивний - є ризик, що полум’я з посиленням вітру розгориться з новою силою. Гасити вогонь в епіцентрі пожежі можливо лише з гелікоптерів. 

Від пожежі потерпають жителі всього прилеглого району - дим відчутний на багато кілометрів довкола та ускладнює видимість на дорогах, викликає роздратування очей і дихальних шляхів. В органах охорони здоров’я порадили залишатися вдома та не відкривати вікна.

Як повідомлялося, масштабні пожежі на південному заході Франції, що тривають більше тижня, врешті вдалося взяти під контроль. Також стримали пожежу, яка загрожувала північно-східним передмістям Афін.

 
Photo: Dejan Bacicchi
Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.