В Італії кліматичні протестувальники приклеїли себе до захисного скла над полотном Ботічеллі

фото
П'ятниця, 22 липня 2022, 20:13

Група кліматичних протестувальників з групи "Ultima Generazione" (Останнє покоління), приклеїла себе до скла, яке захищає "Весну" Сандро Боттічеллі в галереї Уффіці у Флоренції в п’ятницю.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє агентство Ansa.

У музеї заявили, що шедевр епохи Відродження в результаті протесту не постраждав.

Тим часом карабінери супроводили з приміщення трьох протестувальників, чоловіка та двох жінок, які заплатили за вхід до музею.

"Чи можна сьогодні побачити таку гарну весну?" - йдеться в заяві Ultima Generazione.

 

"Пожежі, продовольча криза та посуха ускладнюють ситуацію. Ми вирішили за допомогою мистецтва бити тривогу: ми йдемо до соціального та екокліматичного колапсу" - стверджують активісти.

Це остання з серії акцій громадянської непокори, які Ultima Generazione влаштувала, щоб підкреслити серйозність кліматичної кризи та вимагати дій.

Серед них нещодавня кампанія блокування руху на кільцевій дорозі римської автомагістралі GRA, яка викликала гнівну реакцію автомобілістів, і приковування себе до парапету під час виступу "Мадам Баттерфляй" у Торре-дель-Лаго поблизу Лукки.

Кліматичні групи в інших країнах організовували подібні протести.

Стурбовані громадяни з британської групи Just Stop Oil (JSO), наприклад, на початку цього місяця приклеїлися до картини Джона Констебля "The Hay Wain" у Національній галереї в Лондоні, що, як повідомляється, завдало полотну незначної шкоди.

Ultima Generazione заявили в п'ятницю, що мають намір незабаром повернутися до музеїв у Флоренції, Венеції, Мілані та Римі для подальших протестів.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.