Джонсон має намір знову стати прем'єром Британії у майбутньому - ЗМІ

Неділя, 24 липня 2022, 18:36

Глава британського уряду Борис Джонсон має намір у майбутньому повернутися на посаду прем'єра Британії.

Про це повідомило видання The Sunday Times з посиланням на джерела, повідомляє "Європейська правда".

Численні джерела видання стверджують: Борис Джонсон вірить, що колись повернеться на Даунінг-стріт у ролі прем'єр-міністра. Так він може повторити долю свого кумира Вінстона Черчілля, який двічі посідав посаду прем’єра.

Джонсон планує прощальний візит в Україну - ЗМІ

"Він думає, що той, хто його замінить, може стати катастрофою, і ми можемо повернутися сюди за кілька років", - зазначив співрозмовник видання з Даунінг-стріт. 

Він додав: Джонсон вірить, що у разі програшу консерваторів на загальних виборах він зможе повернути партію до влади, скільки володіє достатньою динамічністю. 

Колишній радник Джонсона Тім Монтгомері у п'ятницю написав у Твіттері, що, за словами помічників Джонсона, прем’єр має намір повернутися.

Понад 7600 членів Консервативної партії раніше підписали петицію про включення Джонсона до бюлетеня для голосування за нового лідера разом із Сунаком та Трасс. 

Декілька депутатів-консерваторів, які допомогли повалити Джонсона, зіткнулись з негативною реакцією своїх виборців, оскільки вони були обурені роллю їхніх законодавців у поваленні прем'єр-міністра.

Джонсон викликав оплески серед членів його Консервативної партії наприкінці останньої на його посаді серії запитань до прем’єра в британському парламенті.

Джонсон також дав поради своєму наступнику - триматися американців і захищати українців.

Детальніше про те, хто може стати наступником Джонсона і чи вплине зміна прем'єра на підтримку України, читайте в статті: Після Джонсона: хто стане новим прем'єром Великої Британії

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.