Росія зацікавилася турецькими Bayraktar – ЗМІ

Вівторок, 26 липня 2022, 18:21

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган на засіданні центрального виконавчого комітету своєї Партії справедливості та розвитку в понеділок нібито оголосив, що Росія та Об’єднані Арабські Емірати зацікавились виробництвом турецьких безпілотників Bayraktar.

Як повідомляє "Європейська правда", про це із посиланням на джерела пишуть низка турецьких ЗМІ, зокрема Milliyet, TGRT Haber і NTV.

Стверджується, що Ердоган розповів своїм колегам по партії про нібито бажання Росії та ОАЕ відкрити в себе заводи з виробництва турецьких дронів.

"Путін каже: давай працювати разом. Об’єднані Арабські Емірати пропонують побудувати в себе завод з виробництва БПЛА", – цитують видання слова турецького президента. Офіційні представники влади не коментували цього питання.

Також Ердоган обговорив із членами своєї партії експорт зерна з України та інші внутрішньополітичні питання.

Нагадаємо, у квітні Росія поскаржилася Туреччині на продаж Україні безпілотників Bayraktar TB2, які стали одним із найбільш ефективних засобів у протистоянні російській агресії.

Раніше виконавчий директор турецької компанії Baykar Makina Халюк Байрактар заявив, що ніколи не дозволить продаж безпілотників Bayraktar Росії та підтримує Україну у її боротьбі за суверенітет і незалежність.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.