На півдні Франції евакуювали близько 300 людей через нову пожежу

Вівторок, 26 липня 2022, 20:44

На півдні Франції евакуювали близько 300 осіб через лісову пожежу, що спалахнула в районі міста Монпельє. 

Як пише "Європейська правда", про це повідомляє BFMTV.

Пожежа почалася з двох осередків на території комун Жіняк і Сен-Бозіль-де-ля-Сільв, за близько 30 км на північ від Монпельє, далі ці осередки з’єдналися в один. Від вогню постраждали 700 гектарів хвойної рослинності. 

Фронт пожежі просувається у напрямку населених пунктів та високовольтної лінії електропередач, з міркувань обережності наказали евакуюватися 280 людям, у тому числі гостям весільної церемонії у замку. У наступні години очікувано оголосять евакуацію для ще більшої кількості людей. 

До боротьби з вогнем залучені близько 600 пожежників, згодом їм на допомогу мають прибути додаткові бригади. Працює також шість спеціальних літаків. 

У Франції через посуху у 88 департаментах обмежили використання води

Пожежники побоюються, що боротьба зі стихією буде складною через спекотну суху погоду й сильний вітер, який сприяє швидкому поширенню вогню. 

Причина пожежі ще невідома, але оскільки джерел займання було два на відстані у кілометр одне від одного, правоохоронці не виключають підпал. 

Нагадаємо, західніше на півдні Франції з середини місяця борються з пожежею, що спустошила вже 21 000 гектарів території. П’ять днів тому вогонь взяли під контроль, але остаточно загасити його досі не вдається. 

Лісові пожежі спалахнули також у заповіднику на заході Чехії та у східній Німеччині.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.