На сході Німеччини вирують лісові пожежі: сотні жителів евакуйовані

фото
Вівторок, 26 липня 2022, 13:19

Лісові пожежі через екстремально посушливі погодні умови по всій Німеччині посилилися у східних землях Бранденбург та Саксонія рано-вранці у вівторок.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомило агентство DPA.

У південній частині Бранденбурга понад 150 пожежників намагалися утримати пожежу на площі близько 800 гектарів.

За словами представника пожежної охорони, ситуація була дуже напруженою. Близько 600 мешканців довелося евакуювати з їхніх будинків.

Місцевий співробітник служби лісової пожежної охорони Філіп Гаазе зазначив, що через сильний вітер особливо важко було стримати пожежу в районі міста Рефельд.

 
Фото: DPA

Він додав, що принаймні одна вітрова електростанція перебувала в зоні пожежі,  і що на допомогу пожежникам викликали військових.

За словами місцевої влади, щонайменше семеро надзвичайників отримали поранення, шестеро з них доставили до лікарні.

Пожежники також намагалися загасити пожежу у національному парку Саксонська Швейцарія. Місцева влада оголосила попередження про стихійне лихо пізно ввечері в понеділок. Вранці у вівторок на місці все ще перебували 136 працівників служби екстреної допомоги.

В інших країнах Європи продовжували горіти лісові масиви. Наприклад, у Греції у вівторок небезпека нових пожеж залишалася високою.

Лісова пожежа у південній частині острова Лесбос, яку в понеділок ще не вдалося взяти під контроль, вже знищила близько 1700 гектарів землі.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.