Україна та Словенія посилять співпрацю у сфері кіберзахисту

Четвер, 28 липня 2022, 12:07

Держслужба спеціального зв'язку та захисту інформації України й Урядовий офіс Словенії з інформаційної безпеки у сфері кіберзахисту підписали меморандум про взаєморозуміння.

Про це, як пише "Європейська правда", повідомляє "Інтерфакс Україна".

Документ дасть змогу об'єднати зусилля для розробки та розповсюдження нових технологій, що сприятимуть впровадженню безпечного глобального інформаційного простору, а також напрацювання спільних підходів у протистоянні кіберагресії.

"Україна, яка відбиває атаки агресора під час першої у світі кібервійни, потребує посилення підтримки з боку партнерів. Водночас ми готові ділитися власним унікальним досвідом, якого набули під час протистояння ворогу. Це співпраця, від якої виграватимуть усі учасники", – зазначив голова Держспецзв'язку Юрій Щиголь.

Документ передбачає співпрацю за такими ключовими напрямками:

- підвищення взаємної присутності України та Словенії у міжнародних і регіональних організаціях та форумах із кіберзахисту;

- гармонізація законодавства і двостороннього правового та правоохоронного співробітництва у сфері боротьби з кіберзлочинністю та кібертероризмом;

- навчання експертів у сфері кібербезпеки та кіберзахисту;

- проведення досліджень у сфері кіберзахисту.

Підписання меморандуму також позитивно позначиться на обміні інформацією про кіберінциденти, способи виявлення вразливостей та реагування на кіберзагрози.

Як повідомлялося, Словенія планує надати Україні через механізм цивільного захисту ЄС обладнання для цивільного розмінування. 

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.