Президент Литви частину своєї промови у Раді проголосив українською

Четвер, 28 липня 2022, 17:43

Президент Литви, виступаючи у Верховній Раді 28 липня, перші дві хвилини своєї промови виступав повністю українською мовою. 

Про це повідомляє "Європейська правда".

"Дорогі українські брати та сестри. Сьогодні ви боретеся за виживання своєї держави і нації. Ваша сміливість чинити опір неперевершена і розголос про ваші подвиги шириться по всьому світу. Тисячі разів ви доводили що гідні імені своїх доблесних пращурів. Немає більше сьогодні у Європі ще десь такої палкої любові у грудях до Батьківщини, з якою щоранку прокидаються захисники власної свободи", - розпочав промову Науседа.

Президент Литви зазначив, що хоче подякувати українцям за рішучий спротив, який є прикладом для інших країн.

"Ваша боротьба - це і наша боротьба, литовців. Це нагадує нам часи, коли ми разом боролися проти спільного ворога. Сьогоднішні перемоги вашої зброї - ніби віддзеркалення тріумфу легендарного полководця і гетьмана Костянтина Острозького під Оршею. І коли ваша артилерійська бригада великого князя Вітовта мужньо йде в бій - ми пишаємося цим як здобутком наших родичів по крові", - продовжив він.

Після цього фрагменту Гітанас Науседа перейшов на англійську мову, а наприкінці промови - знову на українську.

Він запевнив, що Вільнюс буде й надалі домагатися посилення санкційного тиску на Росію та збільшення військової допомоги Україні.

Якщо ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl + Enter, щоб повідомити про це редакцію.
Реклама: